Index artisti straini
New Age
World/Traditional
Soundtrack
Electronic
Underground
Istorie/Genuri
Linkuri
Guestbook
Contact
[articole noi]
 21.09 new age(1)
Miscarea new age = muzica new age?
[tech info]
Cum sa concepi coperta unui CD?
CD-urile nu doar pentru muzica (DVD)
A doua fata a muzicii
Pirateria in Romania
Cum sa-ti promovezi muzica la radio
Demo-ul: cum sa iti lansezi muzica pe piata
[formular]
Pentru a ajuta la imbunatatirea site-lui, completati formularul urmator si puteti castiga in fiecare luna cate un cd. Apasati aici.Cauta: Concurs!!! 5.03.2004
  suie paparude ..//home

Grupul Suie Paparude s-a format in toamna 93 in Club A, din 5 membri: un chitarist, un tobosar, un basist (Mihai Dobre), un clapetist (Mihai Campineanu) care abordau un stil alternativ-new-wave (epoca New Order).
In toamna lui '94 Suie Paparude pierde trei membri dragi si ramane cu Mihai Dobre si cu Mihai Campineanu abordind un nou stil "comercial": industrial (vezi influentele: Front 242, Laibach, Frontline Assembly). In aceasta componenta grupul incepe o serie de concerte impreuna cu formatia Timpuri Noi la vremea aceea cele doua grupuri reprezentand cele mai bune trupe de "alternative" romanesti.

In noiembrie 1994 canta la inaugurarea studioului Martin acest concert reprezentand primul dintr-o lunga serie pe care grupul a sustinut-o pe scena acestui club .De altfel istoria grupului Suie Paparude este strans legata de inceputurile muzicii drum & bass, Suie Paparude si Studio Martin fiind pionierii acestui gen muzical in tara noastra.

In septembrie 1995 canta in deschiderea trupei 2 Unlimited dupa acest concert Suie Paparude avand trei membri prin includerea lui DJ Vasile in trupa. In aceasta componenta trupa scoate primul album (intitulat Suie Paparude ) in decembrie 1995 si participa la numeroase concerte si aparitii tv , radio etc . dintre care cele mai reprezentative sint:
Assos Rave Party in aer liber la Costinesti unde au luat parte peste zece mii de oameni
Concerte cu Pills, Moby, Propellerheads, Ganja Kru, Slacker, DJ Hype, JHQ.

DJ Vasile paraseste grupul urmand o cariera solo.

Mai-septembrie 1997 turneu Camel Planet in cele mai importante 12 orase din Romania si de pe litoral.

In noiembrie 1997 Suie Paparude lanseaza albumul "Salveaza-te"

In aprilie 1998 se filmeaza undeva langa Bran videoclipul "Iarba verde de acasa", regizat de Tudor Giurgiu

In septembrie 1998 trupa revine la formula de trei prin cooptarea lui DJ Niky4 un mai vechi colaborator si principalul dj din Studio Martin.

In decembrie 1998 Suie Paparude lanseaza maxi-single-ul "Musca"

In mai 1999 Suie Paparude filmeaza un nou videoclip pentru piesa "Ajutor" in regia lui Catalin Patru; in aceeasi luna incepe difuzarea clipului "Mutatia", realizat de Alex Hammond

In primavara si vara lui '99 trupa concerteaza foarte mult in tara si pe litoral; cei doi Mihai intrerup colaborarea cu DJ Niky4, care paraseste trupa

.:home .:artisti romani .:interviuri .:discografii .:cdreview
© Copyright www.electrosound.ro 2002