Index artisti straini
New Age
World/Traditional
Soundtrack
Electronic
Underground
Istorie/Genuri
Linkuri
Guestbook
Contact
[articole noi]
 21.09 new age(1)
Miscarea new age = muzica new age?
[tech info]
Cum sa concepi coperta unui CD?
CD-urile nu doar pentru muzica (DVD)
A doua fata a muzicii
Pirateria in Romania
Cum sa-ti promovezi muzica la radio
Demo-ul: cum sa iti lansezi muzica pe piata
[formular]
Pentru a ajuta la imbunatatirea site-lui, completati formularul urmator si puteti castiga in fiecare luna cate un cd. Apasati aici.Cauta: Concurs!!! 5.03.2004
  nsk ..//home

NSK - Natural Soft Killers (Lucian Stan / Cri Stanciu / Cristian Stefanescu) Fiecare aduce treimea sa in stilul formatiei: Lucian ritmul, Cristian atinge cu o influenta jazzy, Cri calca apasat pe hardcore. Cei trei componenti s-au reunit in decembrie 1997. In paralel, fiecare evolueaza separat in proiecte individuale: Lucian = DJ Vasile (drum&bass), Cri = Matze (electronica,industrial,minimalist experimetal), Cristian = Electric Brother / Party Poopers (acid jazz).

Lucian Stan: Fost component al trupei Suie Paparude, el a avut ideea infiintarii grupului NSK Tot el a ales si numele. "Am ascultat foarte, foarte multa muzica. Chestia asta cu muzica a venit de la sine: ne ajuta foarte mult tehnologia - soft-ul, de unde si denumirea grupului. Numele ar vrea sa insemne ca "måncam soft-uri pe påine". Intotdeauna mi-a placut muzica de felul asta. La mine acasa nu exista practic momente de pauza. La inceput, cånd eram disk jockey trebuia sa ma bucur doar de muzica altora. Treptat am inceput sa construiesc singur, sa am bucuria propriei creatii. Am stat in preajma muzicii peste 10 ani, incercarcånd sa invat totul.. . Romånii au nevoie de mai mult timp liber si de mai multa muzica. Imi doresc ca muzica noastra sa placa fiindca este facuta din suflet"

Cristian Stanciu (Cri): Redactor de emisiuni muzicale si tehnician de sunet incepånd cu 1991 (Radio Nova 22, Radio Europa Libera, YAMA Studios). Toti banii lui se duc in scule muzicale pentru el sau pentru Yama Studios, unde este co-fondator. "Cred ca orice sunet emis de natura poate participa la crearea muzicii, cu conditia sa fie bine asezat in contextul sonor. Se intåmpla cåteodata ca acel sunet sa refuze cu incapatånare sa se potriveasca in propozitia muzicala. Asta-i momentul pe care-l consider cel mai pasionant….E momentul cånd "te iei de guler" cu zgomotele. Cred ca nu mai e nevoie sa spun ce bine ma simt cånd reusesc sa le imblånzesc.In general imi plac experimentele in domeniul muzical, muzica realizata cu mijloace neconventionale. Militez cu indårjire pentru exploatarea sunetului de catre om."

Cristian Stefanescu: 9 ani de studii de muzica clasica. S-a apucat de chitara in momentul in care copil fiind s-a saturat sa mai cånte la racheta de tenis. "La inceput am asistat la 2-3 nopti in care Lucian si Cri lucrau. Mi se parea absolut extraordinar ce faceau, insa un pic cam haotic in armonii. Atunci am incercat ceva la chitara, la clapa, sa incerc sa indrept, sa adaug pe ici pe colo. Spre surprinderea mea, le-a placut si de atunci m-au chemat de fiecare data. Ideea NSK a venit la fix. Cred ca asta e directia in care merge muzica si mai cred ca nu ne dam toti seama . . .inca."

.:home .:artisti romani .:interviuri .:discografii .:cdreview
© Copyright www.electrosound.ro 2002