Index artisti straini
New Age
World/Traditional
Soundtrack
Electronic
Underground
Istorie/Genuri
Linkuri
Guestbook
Contact
[articole noi]
 21.09 new age(1)
Miscarea new age = muzica new age?
[tech info]
Cum sa concepi coperta unui CD?
CD-urile nu doar pentru muzica (DVD)
A doua fata a muzicii
Pirateria in Romania
Cum sa-ti promovezi muzica la radio
Demo-ul: cum sa iti lansezi muzica pe piata
[formular]
Pentru a ajuta la imbunatatirea site-lui, completati formularul urmator si puteti castiga in fiecare luna cate un cd. Apasati aici.Cauta: Concurs!!! 5.03.2004
  mixotronic ..//home

Mixotronic e un proiect constantzean de muzica electronica,in spatele caruia se ascunde un singur om, Marcu Marius a.k.a dj.Houseman (acum,dj.XTC).
Incepand din 1997, el, impreuna cu inca doi prieteni (Mihai a.k.a Xplode si Ionutz a.k.a dj.Virus),au inceput sa faca muzica sub aceeasi denumire, combinand progressive-house,cu drum'n'bass si cu dj mixing.In vara 2000,insa cei doi amici ai lui dj.XTC,s-au mutat definitiv in Horezu(in apropiere de Rm.Valcea),adoptand denumirea de Y.U. JAYS, asa ca dj.XTC a ramas singur in trupa.Lucrurile s-au ameliorat in bine,XTC apucandu-se sa faca muzica pe calculator, soundul lui progresand,shi ajutat de diferite softuri de muzica(Cool Edit Pro,96 & y2k,Sound Forge,Acid,Fruity Loops,Orion Pro 2.1,Cubase,Techno Ejay,Magix,Steinberg's,Cakewalk),de o librarie considerabila de sample-uri,sintetizatoare virtuale(Propellerheads Reason,ReBirth 338 2.1 & Recycle shi SimSinth),drumstations,grooveboxes,doua platane,o clapa Casio,un AMD,un Pentium III,un Compaq Presario si un mixer,dj.XTC s-a pus pe treaba, punand mult suflet in muzica lui,chiar exprimandu-shi sentimentele prin muzica(situandu-se undeva intre Dream-House, Chill-out-Ambient si chiar Progressive & Hard-Trance).

A inceput chiar sa colaboreze cu diferiti dj (neuitandu-i insa pe Xplode si Virus), shi adaugand in melodiile lui chiar si voci feminine, inovand, colaborand cu fete
care numai lucrasera niciodata in domeniul muzical.
Astfel,la acest nou album (inca nelansat), componentza trupei a fost formata din:dj.XTC (mastermind dj,remixer,clape & synths),dj.NrG (sampler,fx,beats & drums),shi Y.U.JAYS=dj.Xplode & dj.Virus (voci & grafica). Rezultatul a fost unul remarcabil,o muzica de vis,facuta ca in Vest,in ciuda faptului ca dj.XTC locuieshte in Constantza (capitala manelelor romaneshti). Shi apropo de manele,dj.XTC lupta impotriva lor shi in general impotriva muzicii de proasta calitate din Romania!

Daca ar fi locuit in Timishoara,Sibiu sau Cluj,cu siguranta ca acest proiect ar fi
fost descoperit mai devreme,shi promovat,avand o shansa in schimbarea muzicii romaneshti, alaturandu-se "adevaratzilor" din Undergroundul romanesc.
Totushi,dj.XTC a incercat pe la mai multe studio-uri ca Yama Studios sau RUF. Deocamdata are in plan sa incerce ceva pe la Skills in Cluj, Hypnotic in Danemarca si Silve Planet in UK. In aprilie 2k2 va canta alaturi de dj.Dread in cateva cluburi din New York,USA.

Iata ce spune dj.XTC:"In Romania se promoveaza la greu muzica care de fapt nu e muzica,deoarece muzica se face cu suflet, iar ceea ce se gaseste in majoritate pe piata e `muzica` facuta aiurea,o muzica in general de petrecere,care mai toata e la fel,facuta de de-alde oarecare veniti cu melodia peste noapte.
Daca se considera ca trebuie sa ne luam dupa cei din Vest,de ce sa ne luam in domeniul drogurilor,al talhariilor etc.? De ce sa nu avem si noi o industrie muzicala ca a lor?De ce sa nu se asculte si la noi in loc de manele...house,trance,thunderdome sau drum'n'bass,asa cum se intampla in Germania sau Marea Britanie? Haidetzi sa incercam sa facem aceasta skimbare in bine! Viitorul ne apartzine!"

Asadar prieteni,cu putin noroc,vetzi putea gasi in cateva luni albumul "Way to the Future",semnat Mixotronic,pe care va veti putea delecta cu 14 meodii originale,situandu-se intre Trance,Dream si Club,shi un remix electronic al unei melodii country(Harry N'- lanne bootie). Pentru viitor,Mixotronic au in plan Hard-Trance cu influenzte clasice si Vocal/Melodic-Trance, la care va participa probabil Flori (actuala vocalista Mixotronic). De curand,dj.NrG impreuna cu dj.Just (Dan Rotaru-ex.dj Radio Sky Constanta) au format un nou proiect denumit
Just NRG.Atat ei,cat si dj.XTC impreuna cu dj.Alectronic & D.O.M.E incearca sa promoveze cat mai mult trance-ul prin cluburi (in special UxMal Constanta).

.:home .:artisti romani .:interviuri .:discografii .:cdreview
© Copyright www.electrosound.ro 2002