Index artisti straini
New Age
World/Traditional
Soundtrack
Electronic
Underground
Istorie/Genuri
Linkuri
Guestbook
Contact
[articole noi]
 21.09 new age(1)
Miscarea new age = muzica new age?
[tech info]
Cum sa concepi coperta unui CD?
CD-urile nu doar pentru muzica (DVD)
A doua fata a muzicii
Pirateria in Romania
Cum sa-ti promovezi muzica la radio
Demo-ul: cum sa iti lansezi muzica pe piata
[formular]
Pentru a ajuta la imbunatatirea site-lui, completati formularul urmator si puteti castiga in fiecare luna cate un cd. Apasati aici.



Cauta: Concurs!!! 5.03.2004
  MFDN ..//home

Muzica Facuta De Noi

Grupul M.F.D.N s-a infiintat in Timisoara la sfirsitul anului 1995. Inca de la inceput, datorita numeroaselor si diferitelor idei, grupul a abordat intreaga paleta a universului electro (industrial,rave,dream trance,ambient,dark wave...). In aprilie 1996, 4 melodii demo au fost incluse pe o compilatie cu trupe locale. Acest demo a ajuns pina la Bistrita unde a fost difuzata la postul de radio local,urmata de invitatia adresata grupului de a concerta in cadrul marelui festival rock din localitate, din pacate imposibil de onorat. Piesele au fost difuzate si la posturile de radio din Timisoara.In urma semnalelor pozitive primite, grupul a hotarit inregistrarea unui album. Aceasta a fost realizata in perioada august-septembrie 1996 in studioul Red Moon Mobile Studious, avindu-l ca producator pe Alex Perin (Umbra et Imago,Selig,Peter Gabriel,Stepan Project,Iris,Celelalte Cuvinte,Arca etc.), timisorean reintors dupa multi ani in Germania. In ciuda faptului ca stilul albumului este mult mai soft decit realizarile anterioare firmele editoare au fost prea putin interesate de lansarea unui album considerat necomercial. Totusi piese de pe acest album au

fost incluse in programele mai multor posturi de radio independente din tara. Piesa 'Planet Silence' a figurat in Top Ten-ul romanesc de la Radio 21 din Bucuresti. Prima aparitie live a avut loc la Festivalul Underground Timisoara cu piese industrial. Grupul a fost remarcat si in revista Rock&Pop Iunie 1997. MFDN s-a desfintat in toamna lui 1997, urmand sa se nasca grupurile UFO & UMMO si A.Lie.Ns.

.:home .:artisti romani .:interviuri .:discografii .:cdreview
© Copyright www.electrosound.ro 2002