Index artisti straini
New Age
World/Traditional
Soundtrack
Electronic
Underground
Istorie/Genuri
Linkuri
Guestbook
Contact
[articole noi]
 21.09 new age(1)
Miscarea new age = muzica new age?
[tech info]
Cum sa concepi coperta unui CD?
CD-urile nu doar pentru muzica (DVD)
A doua fata a muzicii
Pirateria in Romania
Cum sa-ti promovezi muzica la radio
Demo-ul: cum sa iti lansezi muzica pe piata
[formular]
Pentru a ajuta la imbunatatirea site-lui, completati formularul urmator si puteti castiga in fiecare luna cate un cd. Apasati aici.Cauta: Concurs!!! 5.03.2004
  matze ..//home

Componenta initiala : Cristian (Cri) Stanciu , Lucian Stan ; amandoi redactori la Radio Nova 22 (facand de fapt parte din a doua echipa "Nova 22"- care a lucrat intre 1991 si 1993 - selectata de catre directorul artistic Sorin Chifiriuc)

Primul single : " RESPIRA ADANC " a fost creat intr-o noapte de duminica in septembrie 1992 ,in studioul de productie al postului Radio Nova 22 . Aparatura folosita : 2 magnetofoane "Revox ",1 "clapa"simpla cu preset-uri (PSR Casio), 2 pick-up-uri, 1 mixer , 2( si nu mai multe ) beat samples,1 microfon. Cuvintele piesei au fost gandite pe loc , percutia imbinata prin editare de banda.

Urmeaza in octombrie 1992 single-ul " NU MAI SIMT NIMIC " avand cuvinte dintr-o melodie populara: "..Of surata, of cumnata , ce sa ma mai fac nepoata ca numai simt nimic "si in noiembrie 1992 "CERSETATORII", piesa care a fost inspirata de moartea "regelui" cersetorilor din Obor si pe care cei doi au facut-o exclusiv pe o orga electronica de jucarie.

Deja existau trei piese si de aceea cei doi s-au gandit ca ar fi in sfarsit momentul sa nascoceasca si un nume de trupa care sa-i reprezinte .Asa ca in urma unui scurt "brain-storming" intre cei doi componenti numele a fost gasit : MATZE.Sinonime cu "Matze": complicat, imbarligat,sofisticat,inauntru,incurcat,aparent respingator.

.:home .:artisti romani .:interviuri .:discografii .:cdreview
© Copyright www.electrosound.ro 2002