Index artisti straini
New Age
World/Traditional
Soundtrack
Electronic
Underground
Istorie/Genuri
Linkuri
Guestbook
Contact
[articole noi]
 21.09 new age(1)
Miscarea new age = muzica new age?
[tech info]
Cum sa concepi coperta unui CD?
CD-urile nu doar pentru muzica (DVD)
A doua fata a muzicii
Pirateria in Romania
Cum sa-ti promovezi muzica la radio
Demo-ul: cum sa iti lansezi muzica pe piata
[formular]
Pentru a ajuta la imbunatatirea site-lui, completati formularul urmator si puteti castiga in fiecare luna cate un cd. Apasati aici.Cauta: Concurs!!! 5.03.2004
  Interviu Vangelis - Backstage ..//home

In 1967, situatia se schimba in rau in insorita Grecie: dupa aspre dificultati interne (ce datau inca din al doilea razboi mondial), armata ia controlul tarii. Dupa ce a fost in stare sa-si mentina pozitia pentru o vreme, regele grec Constantin a trebuit sa se lase pagubas, iar in sapte ani Grecia e innecata in dictatura fara de speranta si cruda a coloneilor.

Ati plecat din cauza coloneilor si a motivelor politice?

In mod direct, nu a avut vreo legatura cu politica, desi nu puteam suferi dictaturile militare. Nimeni nu le putea suferi. Ce m-a determinat sa plec a fost o serie de probleme: nu puteai mentine un dialog cu acei oameni. Era imposibil sa mai dam concerte. Nu mai puteam obtine material din strainatate pentru a-mi putea continua experimentele electronice. Ca un muzician de rock erai o "persona non grata…" O situatie claustrofobica. Atunci am plecat, sa vad, poate reusesc sa lucrez mai bine in alta parte. Pentru ca asta facem o viata intreaga: studiem, nu?

Pe albumul "La fete sauvage" auzim pentru prima data glasul de aur al Vanei Veroutis. Nu numai ca interpreteaza muzica lui Vangelis, dar e si nevasta lui, sau a fost, pentru ca Vangelis nu mai stie nimic de ea.

Despre Hypothesis:

E un disc orientat spre jazz, pe care l-am realizat impreuna cu mai multi prieteni in 1970. Cu certitudine nu era menit pentru a iesi pe piata. Din cauza asta, muzica nu e suficient de reusita… Ne-am luptat prin tribunale ani de zile pentru a-l scoate din magazine.

Multi oameni nu sunt de acord cu felul in care apareti pe piata.

Uneori am tentatia sa scot 40 de albume pe an. Dar oamenii nu sunt fortati sa-mi cumpere discurile, nu?

Veti ramane pentru totdeauna in Londra?

(pocneste din degete) Nimic nu e definitiv pe lumea asta, nu?

traducere Cristi Muresan

.:home .:artisti romani .:interviuri .:discografii .:cdreview
© Copyright www.electrosound.ro 2002