Index artisti straini
New Age
World/Traditional
Soundtrack
Electronic
Underground
Istorie/Genuri
Linkuri
Guestbook
Contact
[articole noi]
 21.09 new age(1)
Miscarea new age = muzica new age?
[tech info]
Cum sa concepi coperta unui CD?
CD-urile nu doar pentru muzica (DVD)
A doua fata a muzicii
Pirateria in Romania
Cum sa-ti promovezi muzica la radio
Demo-ul: cum sa iti lansezi muzica pe piata
[formular]
Pentru a ajuta la imbunatatirea site-lui, completati formularul urmator si puteti castiga in fiecare luna cate un cd. Apasati aici.Cauta: Concurs!!! 5.03.2004
  Suites and Themes - James Horner ..//home

James Horner: Suites and Themes (Private)
All Selections Composed by James Horner.
Produced by --unknown--
Label: private (bootleg).
Release Date: June 9th, 1998.

James Horner: Suites and Themes (Bootleg): (compilation) acest bootleg contine o mare varietate de lucrari ale lui Horner mai putin cunoscute, pornind de la primii ani pana de curand. Tales from the Crypt a fost disponibil pe disc. Honey, I Shrunk the Kids va fi editat intr-un format de colectie in vara asta. Toate selectiile sunt inregistrari originale.

Ca majoritatea bootleg-urilor, prima problema este intotdeauna calitatea. In acest caz, e acceptabila, nu neaparat buna, pentru fiecare piesa. Cu siguranta nu e ceva de calitatea proasta de la Project X (bootleg lansat anul trecut). Singurele piese cu fasait (sau cu sunete pe banda) sunt 48 Hours si I Love You To Death, care, in ultimul caz, e o intamplare nefericita. Altminteri, pentru piesele din 1990, calitatea sunetului e surprinzator de buna, aproape la fel de buna ca cea originala.

O scurta nota in legatura cu piesele prezente pe acest CD:"Honey, I Shrunk the Kids e ridicola, insa destul de draguta la urmatoarele auditii, are acea orchestratie de tip goldsmith-ian. 48 Hours e de un jazz intolerabil, care e omniprezent. Sunetele electronice sunt neinteresante atunci cand calitatea sunetului nu e crisp. The Pursuit of D.B. Cooper are un aer de tara plicticos, direct de la granita. Se poate auzi ceva ce aduce a The Spitfire Grill. Versiunea lui Horner din The Journey of Natty Gann e mai buna decat ma asteptam. House of Cards e mai recent si a fost compus in acelasi an (1993) Horner exagerat cu muzica pentru copii - si aceasta e compusa in acelasi stil.

Something Wicked this Way Comes e fermecatoare (a aparut si un bootleg cu toata coloana sonora). Secventa The Tales from the Crypt are si ea un sound bun, insa nu e cine stie ce. Am ramas surprins de My Heroes Have Always Been Cowboys. E relaxanta, electronica si cuprinde cele mai interesante parti din Field of Dreams. I Love You to Death e o muzica buna (pentru un film italian al lui Lawrence Kasdan), sunand aproape ca Legends of the Fall; din pacate, nu suna prea bine pe CD ( rugati-va pentru o lansare oficiala a astuia!) Celalalt mai recent, aparut tot pe acest CD e Jack the Bear, un mic dar fermecator soundtrack plin de teme sensibile si de o buna calitate sonora. Horner a compus Uncommon Valor intre cele doua coloane sonore pentru Star Trek, lucru pe care il poti usor constata. E iute, militarista si pare aproape clonata dupa secventa bataliei din Wrath of Khan. Se prea repeta de multe ori ca sa fie pe gustul meu - mai ales tema aceea formata din patru note ascendente dupa care ma innebuneam pe la inceputul anilor '80.

In mare, acest CD e mai interesant decat ascultabil. Iti ofera un crampei din fiecare etapa a carierei lui Horner, ca dealtfel si ocazia de a asculta multe teme care inca nu au fost editate. Calitatea sunetului e in mare buna, exceptand adorabila piesa I Love You to Death. 48 Hours e prezenta cu cinci piese, lucru reprobabil intrucat calitatea sunetului e proasta. Lucrarile mai recente au parte de o calitate a sunetului mai bune si vor satisface orice fan al lui Horner. Odata cu editarea tuturor compilatiilor Horner, puteti fi siguri ca nici una din aceste selectii nu va aparea pe acele CD-uri comerciale.

Cristi Muresan
.:home .:artisti romani .:interviuri .:discografii .:cdreview
© Copyright www.electrosound.ro 2002