Index artisti straini
New Age
World/Traditional
Soundtrack
Electronic
Underground
Istorie/Genuri
Linkuri
Guestbook
Contact
[articole noi]
 21.09 new age(1)
Miscarea new age = muzica new age?
[tech info]
Cum sa concepi coperta unui CD?
CD-urile nu doar pentru muzica (DVD)
A doua fata a muzicii
Pirateria in Romania
Cum sa-ti promovezi muzica la radio
Demo-ul: cum sa iti lansezi muzica pe piata
[formular]
Pentru a ajuta la imbunatatirea site-lui, completati formularul urmator si puteti castiga in fiecare luna cate un cd. Apasati aici.Cauta: Concurs!!! 5.03.2004
  adapt ..//home

Nume : Bogdan Cristian Rosu
Varsta : 21
Oras : Timisoara / ROMANIA
Muzica : Electronic, Techno, Trance
Asculta : Thomas Schumacher, Adam Beyer, Cari Lekebush, Thomas Krome, Joel Mull, Timo Maas, Christian Varela, Marco Carola, Richard Divine, Aphex Twin, Amon Tobin, Autechre, Boards Of Canada, Ken Iishi, Denki Groove, Arovane, Deep Dish, BT, Chris Liebing etc.
Proiecte : Toxica, RIDMA, Adapt

Adapt a inceput sa se ocupe de muzica electronica prin 1995, cand a descoperit internetul. Uimit de posibilitatile ce le ofera un pc dotat cu placa de sunet, adapt a inceput sa se joace cu calculatorul, patrunzand tot mai mult in sfera muzicii electronice:
"Compuneam totul cu calculatorul si acest lucru a devenit foarte repede un hobby care, in sensul bun al cuvantului a pus stapanire pe viata mea. Am inceput sa primesc cd-uri si casete cu muzica de la prieteni din Germania si de la oameni care erau deja implicati in treaba asta. Imi placea aproape totul ce suna macar putin electronic."

Cu toate ca pe atunci nu avea un stil de muzica bine definit, cu timpul a facut cateva piese (in general trance/psychedelic) pe care le-a "pasat" prietenilor de pe internet:
"Am avut multi prieteni pe net (si inca am) care "sufereau" (si inca suferea) de aceeasi boala si pe la sfarsitul lui '96 l-am cunoscut pe Nexus (producator/muzician din Norvegia de origine rusa). El a avut ideea de a forma un grup trance, asa ca ne-am adunat cativa prieteni de pe net si am infiintat ceea ce avea sa se numeasca Cloud 9."
Adapt a lucrat cu Cloud 9 timp de un an sub pseudonimul "Pherplexer". Pe plan local, a format impreuna cu prietenul sau Mark un grup care s-a numit Dump 52, cu care a scos cateva piese minimal/technofunk: "Cu Dump 52 am avut multe colaborari cu artisti din Germania, Olanda si alte tari."

Odata cu trecerea timpului, muzica a devenit un element tot mai important in viata lui: "Am scos melodii la multe labeluri virtuale orientate pe muzica electronica: Cloud 9, Subsonic Records, Theralite, Sol Monotone, Total Eclipse, OTR, Raw Shit, D-Cibel, Setup, Rohformat si multe altele, si la un moment dat am avut kiar 2 labeluri proprii pe internet. Ne-am facut multi prieteni prin intermediul acestora. E pacat ca zilele acelea sunt duse, acum totul se rezuma la alergat dupa contracte si gig-uri."
De-a lungul timpului a avut multe pseudonime: Pherplexer, Hardwax, Kevin Grant, Mikroloop, Mr.Pinhead, Pascal Nazon, B.Rosu (Rohformat Sessions), Dump 52, Dust, Petalpusher (IDM, un petalpusher mai exista, grup care face dub/house) si acum s-a oprit in sfarsit la Adapt:
"Nu stiu daca asta va fi varianta finala a numelui meu. Pot oricand sa mai incerc :)."

Status Quo:
"Momentan sunt membru TMBASE alaturi de alti artisti ai dj locali si inca sunt membru Rohformat (incercam sa scoatem ep-ul de comeback). Dupa festivalul TM99BASE am ajuns sa cunosc noi oameni implicati in muzica asta, sa fac rost de noi instrumente si echipamente si sa ma implic in mai multe proiecte cu aparitii live, muzica noua, stiluri noi... Daca un lucru e sigur, e acela ca aventura mea muzicala e departe de a fi terminata, si daca ma gandesc mai bine, e tot mai proaspata pe zi ce trece."
Melodia "Simple Surgery" a fost selectata pentru o compilatie techno numita "Stylish Beats", selectie facuta de Granlab. De asemenea, aceeasi piesa a aparut si pe compilatia TM99BASE alaturi de alti artisti TMBASE.

Activitate pe scurt :
In 1999 - Prima aparitie pe o scena serioasa, cea de la TM99BASE.
In 2000 - Lansarea compilatiei TM99BASE, clubul The Note (Timisoara) impreuna cu alti artisti TMBASE. Tot in acest an, apartii ca DJ in cluburile The Note, Black & White si binenteles live pe scena TM00BASE. Spre sfarsitul anului 2000 impreuna cu proiectul Toxica la Cluj in clubul Mythos (live), si la Bucuresti in The Web.
In 2001 - Prima aparitie impreuna cu proiectul RIDMA, seara de IDM (dj-ing) in Evolution Zone 2.

Informatii obtinute prin bunavointa TMBASE
.:home .:artisti romani .:interviuri .:discografii .:cdreview
© Copyright www.electrosound.ro 2002